Client Manager:
Robotisering en transportsystemen

Werk je graag in de techniek en ben je commercieel ingesteld?
Dan is dit een baan met perspectief voor jou.

Vanwege de toenemende vraag naar Robotisering en transportsystemen, zijn wij op zoek naar een Clientmanager die ons team wil komen versterken. De Jong Engineering voert projecten uit in de voedingsindustrie, farmacie en logistieke sector. De expertise van De Jong Engineering ligt op het gebied van; opzetten van conceptontwerpen, advisering, samenbouw, implementeren en onderhouden van logistieke en industriële automatiseringssystemen.

De Jong Engineering maakt onderdeel uit van VINCI.
Het netwerk van VINCI biedt De Jong Engineering de mogelijkheid om onze klantenkring internationaal te laten groeien.
De Jong Engineering heeft een eigen identiteit en is een zelfstandige Business Unit.

De rol van Clientmanager biedt jou de mogelijkheid om dit netwerk zelfstandig uit te bouwen.

Als Clientmanager ben je verantwoordelijk voor onderhouden van klantrelaties, coördineren van nieuwe aanvragen met het engineersteam, en het gezamenlijk opstellen van offertes en budgetten. Binnen het projectteam ben je financieel eindverantwoordelijk.

Doel van de organisatie

Als Clientmanager ben jij de intermediair tussen de opdrachtgever en De Jong Engineering.

Je hebt de volledig verantwoordelijkheid voor alle dienstverlening binnen jouw klantenkring.

De targets hiervoor worden jaarlijks vastgesteld in de budgetten. De verantwoordelijkheden strekken zich uit over 5 gebieden, te weten: commercieel, technisch, financieel, management en kwaliteit; allen in overeenstemming met het bedrijfsbeleid en richtlijnen.

Plaats in de organisatie

Je maakt deel uit van het managementteam.
Samen met de projectmanagers en engineers werk je aanvragen uit maar een scorende opdracht. Gedurende de uitvoering van het project blijf je financieel eindverantwoordelijk.
De uitvoering van het project wordt door het projectteam gedaan.
Je rapporteert aan de Business Unit Manager.

Samenwerkingsverbanden

Als Clientmanager bewaak je intern samen met de projectmanagers de projectvoortgang, en extern de klanttevredenheid tijdens de uitvoering van het project. Je onderhoudt contacten met leveranciers, potentiële opdrachtgevers, en gaat de samenwerking aan met overige Business Units binnen het Actemium Netwerk / Vinci Energies bedrijven.

Belangrijkste activiteiten

Commercieel

Als Clientmanager ben je eindverantwoordelijk voor zowel het verkoopproces (genereren leads, opbouw & uitbrengen van offertes, opdrachtverwerving) als ook het leveringsproces (projecten, consultancy, service). Je organiseert de activiteiten, en daartoe kun je een beroep doen op de beschikbare resources uit de Business Unit en/of daarbuiten d.m.v. inhuur. Je bent de primair contactpersoon voor de opdrachtgevers.

De nadruk voor deze functie ligt op Business Development; d.w.z. ontwikkelen van nieuwe diensten, aanboren van potentiële opdrachtgevers, uitbouwen van de activiteiten bij bestaande opdrachtgevers. Netwerken, relatieontwikkeling en relatiebeheer spelen hierin een belangrijke rol. De basis voor business development is de door jou zelf ontwikkelde visie en strategie ten aanzien van zijn marktsegment. Vanuit jouw kennis van het segment ben je ondersteunend aan de Business Unit Manager t.a.v. het ontwikkelen van visie, strategie en beleid van de totale Business Unit. Blijf je financieel eindverantwoordelijk.
De uitvoering van het project wordt door het projectteam gedaan.
Je rapporteert aan de Business Unit Manager.

Technische

Als Clientmanager ben je eindverantwoordelijk voor de technisch (gekozen) toepassingen in de offertes, aansluitend op de wensen en eisen van de opdrachtgever. Daartoe organiseer je de benodigde kennis en kunde om een passende offerte te maken. Je bent daarbij proactief v.w.b. nieuwe technische oplossingen; kennis op dit gebied vergaar je d.m.v. het bijhouden van marktontwikkelingen en/of door training.

Financieel

Als Clientmanager ben je eindverantwoordelijk voor de financiële huishouding van onze dienstverlening bij je marktsegment; d.w.z. facturatie, debiteurenbewaking maar ook de uitgaven binnen je projecten zoals uren en inkooponderdelen.

VINCI hanteert voor de bewaking hiervan haar eigen Quartz-principes. Ten behoeve van de eindverantwoordelijkheid voor het financieel resultaat (winstgevendheid) worden periodieke projectprognoses gedaan overeenkomstig de Quartz-richtlijnen.

Management

Als Clientmanager ben je betrokken bij het functioneren van projectmedewerkers, en je voert o.a. periodieke voortgangsgesprekken. Tevens vervul je een rol, al dan niet samen met de Manager van de Business Unit, in de periodieke evaluatiegesprekken. Hierin wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van medewerkers. Je draagt mede zorg voor een veilige en gezonde werkomgeving van de projectmedewerkers.

Kwaliteit

Inzake algemene richtlijnen over werkprocessen volg je het binnen De Jong Engineering gehanteerde Kwaliteits Management Systeem en VGM-beleid.

Je draagt de eindverantwoordelijkheid voor de algehele kwaliteit van het geleverde werk alsmede voor het imago van De Jong Engineering bij de opdrachtgever. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van de projecten en alle benodigde interventies, teneinde de opdracht naar volle tevredenheid uit te kunnen voeren.

Functie-eisen/opleidingsniveau

Om aan de verwachtingen binnen de functie te kunnen voldoen moet je minimaal over een technische opleiding op MBO+ / HBO of vergelijkbaar niveau beschikken. De opleiding is aangevuld met cursussen/ trainingen op het gebied van leidinggeven, financiën en commercie en/of aantoonbare ervaring op deze gebieden.

Tevens beschik je over werkervaring binnen het vakgebied van de transportsystemen, Robotisering en of Industriële Automatisering. Je hebt ervaring met het opstellen van offertes en werken met budgetten. En je hebt ervaring met de engineeringspakketten zoals Solidworks en/of Autocad. Je hebt goed communicatieve vaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.

Wat wij te bieden hebben:

Interesse om Client Manager te worden bij de Jong engineering?