Elektrotechniek

Elektrotechniek bij de Jong engineering

Wij kunnen al uw hard- en software-engineering verzorgen, bouw van besturingskasten, machinebekabeling en het technisch projectmanagement. Ook kunnen we de complete elektrische besturing verzorgen van concept tot en met realisatie, geheel afgestemd op uw wensen.

We werken hierbij vooral met E-plan, al dan niet klantspecifiek. De afdeling hardware engineering zorgt voor alle engineeringfacetten, zoals:

  • Opstellen technische beschrijving van de hardware
  • Engineering details hardware
  • Ontwerp van besturingskasten
  • Ontwerp van veldinstallaties
  • Ontwerp van de infrastructuren
  • Schakelkasten bouw
  • Installatietechniek
  • Montage en testen
  • Oplevering

Panelenbouw

Besturingskasten zijn er in vele varianten en uitvoeringen. Wanneer u uw besturings- of verdeelkast door de Jong engineering volledig op maat laat bouwen, weet u zeker dat deze aan al uw wensen en eisen voldoet. De Jong engineering is specialist in ontwerp van besturingspanelen. Samen met uw klantwensen komen we tot een ontwerp. Er is een uitgebreide materiaalkeuze en desgewenst uitgevoerd met klantspecifieke wensen. Ons gespecialiseerde team denkt met u mee en vertaalt uw wensen naar een doordacht ontwerp en een professioneel samengestelde besturingskast.

Lean staat, zoals de term al zegt, voor ‘slank’. Uitgangspunt hierbij is dat wij verspilling proberen te voorkomen. Alle activiteiten, ingezette middelen, materialen en processen binnen onze paneelbouw dienen waarde toe te voegen aan de klant.

E-plan engineering

De Jong engineering maakt veel gebruik van Eplan. Eplan is een lange periode de standaard software voor de industriële elektrotechniek. Het maakt een gecombineerde verwerking mogelijk van alle grafische, technische, commerciële en logische informatie voor het elektrotechnisch ontwerp en de documentatie. Eplan volgt de gangbare werkmethoden in de elektro-engineering, waardoor deze software snel en efficiënt inzetbaar is. Onvermijdbare routinewerkzaamheden worden met dit pakket erg snel en efficiënt uitgevoerd. De Jong Engineering ontwerpt voor veel projecten de lay-outs, elektrotechnische schema’s, etc in Eplan.

Autocad

Naast Eplan wordt er ook veel ontworpen en getekend in Autocad. Binnen De Jong Engineering wordt Autocad gebruikt om verschillende schematische tekeningen van productielijnen en machines te tekenen. Verder wordt Autocad gebruikt om te assisteren in het gebruik van Eplan. Hierbij wordt Autocad gebruikt om ontwerp tekeningen te maken van verschillende componenten.

Veiligheidsbesturing

De meeste machines zijn uitgerust met veiligheidsgerelateerde
besturingssystemen. Van een relatief eenvoudig systeem met een deurschakelaar, een veiligheidsrelais en een
motorcontactor tot complexe systemen met veiligheidsplc’s en tientallen veiligheidsfuncties.

Heeft u zelf een machinepark of bent u verantwoordelijk daarvoor, dan komen er al snel vragen op:

– Is mijn machinepark wel veilig genoeg voor mijn personeel?
– Voldoet mijn machine nog wel aan de huidige veiligheidsnormeringen?
– Is de technische documentatie up-to-date?
– Wat zijn de gevaren en met welke middelen kan ik deze reduceren tot een minimum?

De ervaren engineers van de Jong engineering kunnen uw machinepark snel doorlichten: 

– Risicobeoordeling van de machine, beoordeling Performance
Level.

Inventarisatie van de toegepaste veiligheidscomponenten.
– Risicoreductie en voorstel verhoging
– Performance Level van de machine middels mechanische afschermingen
en of aanpassingen in het veiligheidscircuit van de machine.

  •