Industriële automatisering

Verhoog de productie met industriële automatisering van de Jong engineering.

Altijd een oplossing voor uw probleem

De Jong engineering is gespecialiseerd in industriële automatisering en robotica.

Wij schrijven industriële software voor Siemens, Rockwell en Robotica. Daarnaast bouwen en installeren wij elektrische installaties voor industriële processen zoals transportsystemen, machines en complete robot cellen .De Jong engineering heeft de juiste oplossing voor uw probleem op het gebied van industriële automatisering

Industriële automatisering

De Jong engineering wordt door haar klanten gezien als de partner voor het beheer van hun systemen. Wij voeren (technisch) projectmanagement uit en zorgen voor een beheersbaar machinepark op het gebied van software en hardware. Daarnaast voorzien wij in de complete elektrische besturing van concept tot en met de realisatie, geheel afgestemd op uw wensen. Wij zijn pas tevreden als de klant tevreden is.

Procesbeschrijving

Paneelbouw

Wij zijn gespecialiseerd in de bouw van besturingskasten. Al meer dan 20 jaar worden deze panelen aan een lopende band ontworpen en gebouwd.

PLC techniek

De Jong engineering heeft specialistische kennis in huis voor het schrijven van PLC software voor Siemens, Rockwell, Hitachi, B&R of Schleicher. De meeste software die wij ontwikkelen is op maat gemaakt en project specifiek, naar eigen wensen voor de klant.
Tevens voeren wij aanpassingen uit in bestaande systemen. Dit maakt ons tot een unieke system integrator die uw wensen begrijpt.

Naast het ontwikkelen van PLC software bieden wij ook:

Software ombouw

De Jong engineering voert al jaren migraties uit van oude Siemens Step 5 besturingen naar nieuwe Siemens Step 7 of TIA portal (V16) besturingen. Tevens is het mogelijk om te migreren van Step 7 naar een Tia Portal (V16) besturing. Wij gaan verder dan alleen migratie en brengen de software tevens naar een hoger level. Deze service bieden wij apart aan en kan u helpen met een rendementsverbetering op uw productielijn. Door de jaren heen zijn wij experts geworden in:

MES applicatie

De Jong engineering heeft een MES applicatie ontwikkeld voor het afhandelen van productieorders tussen het machinepark en een ERP systeem, zoals SAP. Het MES systeem kan orders starten en bijhouden en dit doorzetten naar uw machinepark. Uw machines draaien de juiste order zonder keuzes op de machines en menselijke fouten.

 Wij kunnen de MES koppeling in de PLC integreren en met de diverse modules die ontwikkeld zijn uw complete machinepark aansturen. De data voor de geproduceerde producten zoals fles, blik, tray of pallets worden verzameld en zijn inzichtelijk voor uw management. Door de diverse modules is het bijvoorbeeld mogelijk om labeldata te creëren voor pallets of de aansturing van uw systemen voor het aanbrengen van de juiste THT data. Dit wordt geverifieerd met scanners zodat u altijd de juiste informatie op uw product hebt staan. 

Neem contact op voor de mogelijkheden binnen uw productieomgeving.

OEE Tool

De Jong engineering heeft een OEE tool ontwikkeld die u helpt met het in kaart brengen van de rendementen binnen uw machinepark. Uw productielijn wordt in kaart gebracht en u kan zien waar de bottlenecks zich op de lijn bevinden. De data is constant te monitoren, dit kan per minuut, per shift of een bepaalde zelf instelbare tijd. 

Wij verzorgen de complete integratie van dit systeem en geven u de data en rapporten waardoor u de juiste beslissingen voor investeringen kunt geven. Uniek aan ons systeem is de integratie van de machinealarmen, de factor mens wordt hiermee overgeslagen. 

Wij lezen de actuele machinestoring uit waarvoor er duidelijk in beeld komt met welke oorzaak de machine is gestopt. De operator kan eventueel een toevoeging geven maar de machinealarmen zijn leidend voor de stilstandregistratie.

HMI lijnvisialisatie

Een goede visueel overzicht van uw productielijn kan invloed hebben op het lijnrendement. Onze HMI systemen geven een overzichtelijk beeld van de lijn en geven aan waar er in de lijn een verstoring plaats vindt. De operator kan tijdig ingrijpen waardoor u de systemen optimaal kan benutten.

Tevens zijn motorsnelheden instelbaar en worden alle parameters van bijvoorbeeld frequentieregelaars opgeslagen. Een stilstand moet tot een minimum worden beperkt. In onze HMI systemen bevinden zich One Point Lessons waardoor service monteurs gemakkelijk onderdelen kunnen vervangen of een juiste analyse van het probleem kunnen uitvoeren. Daarnaast kunt u real time toegang krijgen tot het scherm via uw smartphone of tablet zodat u snel kunt schakelen.

Waarom de Jong engineering?

Kwaliteit

Wij streven naar de beste kwaliteit voor onze klant.

Hoog rendement

het hoogst haalbare rendement voor de productie van de klant.

Efficiënt en innovatief

Onze productielijnen zijn efficiënt en innovatief voor het hoogste resultaat.

Documentatie

Duidelijke handleiding en tekenpakketten bij oplevering.

Altijd tevreden

Onze kennis en ervaring leidt tot tevreden klanten.

24/7 ondersteuning

Een stille productie kost veel geld, daarom bieden wij 24/7 support.